Bolig

Går du og drømmer om at købe nyt hus? Eller måske bygge til, på det gamle? Vil du vide noget om forældrekøb, lån til energiforbedringer, eller er det en låneomlægning du er på udgik efter?
Skulle du være mellem 18 og 30 år er der også mulighed for at få et ungdomsboliglån.

Så kan du her på siden læse mere om hvad Frørup Andelskasse kan hjælpe med og hvilke ydelser der måske passer på din situation.

Uanset hvilke boligdrømme du gerne vil realisere, skal du tænke på, at udgifterne til din bolig typisk er det, der fylder allermest i din økonomi. Derfor er det vigtigt, at du altid tager en snak med din rådgiver, inden du kaster dig ud i nye boligprojekter - uanset om det drejer sig om boligkøb, ombygning, forældrekøb eller andet.

Frørup Andelskasse tilbyder selv, og i samarbejde med Totalkredit, flere forskellige boliglån, så du kan være sikker på, at der er et lån der passer til dig.

Hvis du er nysgerrig på hvad du kan købe for, kan du prøve Totalkredits forskellige beregnere:

Hvis du har lån i Totalkredit kan du finde alle oplysninger om din ejendom via linket "Mit Hjem".

Hus Og Noegle

En bolighandel handler om mere end bare penge.

For udover finansiering skal din bolig også forsikres. Her vil vi også kunne hjælpe, da vi samarbejder med Privatsikring, hvor en assurandør gerne vil vurdere din bolig og øvrige værdier og kommer med et forsikringstilbud.

Boligkøberbevis, et godt sted at starte.
Når du begynder at overveje at købe ny bolig, er det en god idé at få lavet et boligkøberbevis. Et boligkøberbevis er en beregning af, hvor meget du maksimalt kan købe bolig for. Det er en stor fordel at have med når du kigger på hus, så du kan slå til, lige så snart drømmeboligen viser sig. Boligkøberbeviset er en godkendelse af dig som låntager, både i Totalkredit og i Frørup Andelskasse.

Når du har fundet drømmeboligen...
Der er mange faktorer i en bolighandel, og det kan være svært at overskue dem alle. Sammen, gennemgår du og din rådgiver alle detaljerne i din bolighandel. F.eks. skatteeffekten og eventuelle faldgruber i købsaftalen, så du kan føle dig tryg ved at tage den endelige beslutning. Når du har skrevet under på købsaftalen, hjælper vi gerne med papirarbejdet, evt. i samarbejde med din advokat, så du kan koncentrere dig om at indrette dit nye hjem.

Groen Mand Med Kontrakt

Forældrekøb

Forældrekøb kan være en rigtig god løsning, hvis dit barn mangler et sted af bo - måske i forbindelse med at de begynder på et studie i en af de større byer, hvor det kan være svært at finde bolig.

Men der er også mange ting du skal overveje, inden du køber bolig til dit barn; hvor længe regner du med, at dit barn bliver boende? Hvor høj må huslejen være? Og hvilke regler er der for lejefastsættelse?

Du skal også være opmærksom på realkreditinstitutternes belåning, valg af skatteordning og beskatning af lejeindtægten.

Der er med andre ord mange ting at holde styr på!

Du er velkommen til at kontakte din rådgiver, hvis du vil høre mere om dine muligheder for forældrekøb.

Husk også at tænke boligforsikring ind.

Medarbejdere
New Home Skilt

Få råd til at realisere dine drømme.

En låneomlægning kan være løsningen for dig, der har brug for at få frigjort nogle penge. Det kan være, du går med planer om at bygge om, tage orlov, gå på nedsat tid eller blot få bedre råd i hverdagen. Uanset hvilke planer du har, er der masser af muligheder, og vi kan hjælpe dig med at beregne hvilken låntype der passer bedst til dig.

Lånet afhænger af kreditforeningens vurdering af din ejendom, samt en vurdering af din økonomiske situation. Du kan låne op til 80 % af din ejerboligs værdi, og op til 75 % af dit sommerhus' værdi. 

Det kan også være du vil lave Energiforbedringer

Bor du i en ældre bolig, kan der være mange penge at spare ved energiforbedringer. Det kan f.eks. være hulmursisolering, efterisolering af loft eller udskiftning af vinduer til lavenergivinduer. Alle sådanne tiltag vil i større eller mindre grad kunne ses på din varmeregning.

Vil du låne til energiforbedringer i dit hus eller sommerhus, kan vi tilbyde særdeles attraktive vilkår, og du kan låne helt op til 100 % af din ejendoms værdi mod sikkerhed i form af ejerpantebrev. Lånet kræver almindelig kreditvurdering, samt at du er kunde i andelskassen. Energilånet forfalder til fuld indfrielse ved salg af ejendommen, og investeringen skal kunne dokumenteres.

Du kan optage lån til disse, samt lignende typer af energiforbedringer:

  • Solvarmeanlæg
  • Jordvarmeanlæg
  • Husstandsmøller
  • Varmepumpe
  • Udskiftning af primær varmekilde
  • Døre og vinduer
  • Efterisolering

Drømmer du om bygge om, nyt eller til?

Skal du bygge om, bygge nyt, bytte til eller renovere, kan vi tilbyde en byggekredit. Byggekreditten tilbydes alle kunder, private såvel som erhvervskunder og nuværende såvel som nye kunder. Dog skal du være helkunde i Frørup Andelskasse for at kunne få kreditten.

Måske er familien vokset, og I har brug for et ekstra børneværelse, eller måske drømmer du om at få lavet nyt køkken eller bad.

Uanset om dine planer involverer store eller små ændringer på din bolig, er der flere ting du skal tænke på. Hvordan er din økonomiske situation og hvad har du råd til? Hvilken lovgivning er gældende på området? Du skal også være opmærksom på, at de forbedringer du laver, ikke nødvendigvis gør din bolig mere værd!

Hvis du har friværdi i din bolig, har du flere muligheder for at optage lån til ombygning af din bolig. Din rådgiver kan hjælpe dig med at få overblik over projektets omfang, og kan sørge for, at I i fællesskab får valgt den rigtige type finansiering.

Hvis din drøm er et helt nyt hus, så er der også mange ting at tænke over. Også her er din rådgiver klar til at hjælpe dig med at få overblik over dine muligheder.

 

Frørup Andelskasse bygge 2015
GITTE WEB

Gitte Andersen

Rådgiver

post@froerupandelskasse.dk
+45 65 43 25 24

THOMAS WEB

Thomas Pedersen

Rådgiver

post@froerupandelskasse.dk
+45 65 43 25 48