Hør om Frørup Andelskasse

Om Frørup Andelskasse

D. 21. marts 1919 blev der i Frørup Mejeris lokaler afholdt stiftende generalforsamling for Frørup Sogns Andelskasse, som på stiftelsesdagen havde hele 182 medlemmer. Det er 105 år siden, og andelskassen er vokset betydeligt siden da. Vi er 38 medarbejdere, 4.108 andelshavere, og vi har en egenkapital på 273,3 mio. kr. pr. 31. december 2023.

Frørup Andelskasse er i dag et af Danmarks mest solide pengeinstitutter, og vi lægger fortsat stor vægt på at støtte op om lokalområdet. Siden 1970 har vi geografisk ligget på adressen Sportsvænget i Frørup – et stenkast fra Svendborg Landevej, 5 kilometer fra Ørbæk og 10 kilometer fra Nyborg.

Frørup Andelskasse er et 100 % selvstændigt pengeinstitut underlagt lov om finansiel virksomhed.

Det bemærkelsesværdige ved os som andelskasse er lighedsprincippet i vores ejerforhold. Hver andelshaver har én stemme på generalforsamlingen. Dertil kommer, at andelskassens overskud kommer samtlige vore kunder til gode i form af en særdeles fornuftig rente – og gebyrpolitik.

Froerup Bygning

I 2019 var det andelskassens 100 års jubilæum

Derfor fik vi skrevet en ny bog om andelskassens historie, som du kan læse her:

100 års jubilæumsbogen
100 års jubilæumsbog

Jubilæumsbogen var den anden bog der er blevet skrevet om Frørup Andelskasse.

Den første bog blev skrevet i anledningen af Andelskassen 75 års jubilæum i 1994, og kan læses via linket:

Frørup Andelskasse 1919-1994
Jubilæumsbog 1994

Frørup Andelskasse i dag

Vi er meget stolte af vores historie, og vi ønsker af forsætte vores historie i mange år endnu.

Frørup Andelskasses vedtægter og forretningsmodel er med til at sørge for vi følger med tiden, og er stedet hvor vores kunder kan se hvad Andelskassens fundament er. Både vedtægter og forretningsmodel kan findes via linkene lidt længere nede. 

Som en del af vores igangværende historie har vi en Politik for sundvirksomhedskultur, som både skal sikre at vi i Frørup Andelskasse kan betjene vores kunder med den bedste rådgivning efter kundens behov, og beskriver måden vi ønsker at arbejde på, samt at forebygge, at Frørup Andelskasse ikke bliver misbrugt til hvidvask, terrorfinansiering samt anden finansiel kriminalitet.